- Club

Victòria de prestigi contra el Girona B en un partit solidari amb Ucraïna

El CF Pobla de Mafumet ha guanyat a casa per 1 a 0 al Girona B, un rival complicadíssim, ja que es tracta d’un dels aspirants a l’ascens aquesta temporada.

El repte era majúscul, però l’equip d’Adolfo Baines ha demostrat tenir caràcter i carisma per fer trontollar qualsevol equip de la divisió. Baines ha alabat als seus jugadors: ‘és una victòria merescudíssima per com s’han buidat al camp. Han tingut un comportament extraordinari del minut 1 al 90’, deia.

El partit ha estat d’alta tensió. Amb un joc agressiu i combatiu per part dels dos contrincants, que ha anat pujant d’intensitat a mesura que passaven els minuts.

A la primera part, el Girona feia valer els seus galons i avisava al minut 5 amb el primer xut llunyà que, per sort, sortia per sobre del travesser. De fet, el conjunt visitant ha intentat sorprendre Dani Parra des de fora de l’àrea en repetides ocasions, però no ha fet fortuna en tot el partit. Tanmateix, el joc dels gironins sempre ha revestit perillositat i Baines ho ha reconegut obertament. ‘És un equip que sabíem que podia tenir el partit pel mànec perquè gestiona molt bé la possessió; té seqüències de passades llargues i jugadors amb molt bon peu. I aquest, era un factor amb el qual ja comptàvem’.

Però la qualitat i els mèrits del Girona B, no han servit per trencar l’empat inicial. De fet, el conjunt de Vizuete s’haguera pogut avançar després d’una jugada polèmica dins l’àrea de La Pobla. Però l’àrbitre no l’ha considerat penal, malgrat que els gironins l’han reclamat amb efusivitat.

Des d’aquell moment, La Pobla s’ha reafirmat i ha mostrat la seva millor versió. Baines ha dit: ‘hem sabut esperar; hem sabut tancar línies de passada; hem intentat robar la pilota i transitar amb perill per poder generar aproximacions. Esperar, robar i a córrer. I aquí és on ens hem sentit més còmodes.’

Amb aquest plantejament, els locals han trobat la seva recompensa al minut 38, amb el gol del capità pobletà, precisament després d’una jugada a pilota parada. La Pobla picava una falta llunyana i l’esfèric quedava penjat a l’àrea petita. En aquell moment, Alavedra, que ja havia tingut una bona ocasió en solitari uns minuts abans, rematava la feina caçant-la davant del porter. Era el primer i únic gol del partit, però La Pobla s’avançava al marcador i aconseguia marxar al descans amb la força suficient per mantenir el resultat durant la segona meitat.

Després de la represa, el Girona ha buscat les seves oportunitats fent perillar l’avantatge local fins al xiulet final i, molt especialment, durant els darrers 10 minuts de partit. Per la seva part, La Pobla i els seus aficionats, han hagut de resistir i patir fins al 94’ per protegir un marcador que tenien a favor, però que alhora era massa fràgil per poder donar el partit per guanyat.

Però en general, el CF Pobla de Mafumet ha jugat al Girona de tu a tu i amb valentia, ambició i convicció. I han pogut sumar 3 punts amb una victòria de prestigi que ha de servir per donar ales a l’equip grana de cara al tram final de temporada.

Preguntat pels pròxims partits, Adolfo Baines ha declarat que vol ‘mantenir l’esperit competitiu que estem mostrant en les darreres setmanes. L’equip ha donat un pas endavant, estan molt compromesos i tenim una unió indestructible dins del vestuari. La dinàmica és bona, i volem mantenir el creixement: l’individual i el col·lectiu.’

I sobre la situació actual a la classificació l’entrenador de La Pobla es mantenia ferm en les seves conviccions. ‘Certament, quan comença la temporada, les expectatives són altes i tothom aspira a estar el més amunt possible; però la competició, al final, et posa al teu lloc. A nosaltres ens va posar allí a baix pràcticament des del principi i és d’on estem lluitant per sortir. L’objectiu és guanyar 3 partits més, especialment els de casa. I a fora, rascar tot el que puguem per arribar a la darrera jornada, esperem, amb els deures fets.’

Un partit solidari amb el poble ucraïnès

El matí d’avui a La Pobla, també ha tingut un caire solidari. El Club va fer una crida per reunir material sanitari i aliments no caducs amb l’objectiu d’enviar-lo a Ucraïna a través de les entitats de cooperació i ajuda humanitària.
La resposta ha estat molt positiva i tots els qui han fet la seva donació, avui al Municipal, han rebut una entrada gratuïta per gaudir de la victòria de la Pobla davant del Girona B.