- Primer equip

La Pobla triomfa a casa contra el Castelldefels (3-1)

Aquest diumenge, La Pobla ha signat la tercera victòria consecutiva davant el seu rival directe en la taula de la classificació, la Unió Esportiva Castelldefels. Els tres punts aconseguits a casa han propiciat l’intercanvi de posicions entre ambdós equips i suposen un notable respir al conjunt dirigit per Adolfo Baines. A més, el resultat per 3 a 1, implica una satisfacció extra i reflecteix l’evolució positiva dels
pobletans.

Tot i això, el Castelldefels no ha posat les coses fàcils, especialment a la primera part. Hi havia molt en joc i a La Pobla li faltava la fluïdesa desitjada. Per això, les forces durant els primers 20 minuts i el resultat, s’han mantingut igualats. En aquell moment, tot feia presagiar que podria ser un partit molt disputat.

Però al minut 25, per fi, s’encetava el marcador. I de quina manera! El pobletà Jordi Avilés, des del córner a la dreta de la porteria rival, posava un xut amb rosca i marcava un autèntic gol olímpic que ha fet embogir l’Estadi. Un d’aquells moments que segur que tardarà en repetir-se i que incrementa la moral de qualsevol equip. Però l’alegria es dissipava uns segons després, quan el Castelldefels, en botes de Fran Orellana, aprofitava un error defensiu de La Pobla i signava l’1 -1; un gerro d’aigua freda que ha incomodat el conjunt grana. El resultat es mantindria fins al xiulet que marcava el final de la primera
part.

A la represa, la pressió local i la convicció de l’equip de Baines ha donat els seus fruits. En paraules de l’entrenador «hem aconseguit sobreposar-nos del cop del Castelldefels, i l’equip ha continuat creient-hi».
L’encarregat de desfer l’empat ha estat l’home del gol olímpic, Avilés. Ell era qui marcava el segon de
La Pobla al minut 68, donant ales a tot l’equip quan més les necessitava.

Sembla que la celebració de Querol, que ja era a la banqueta després de ser substituït, no ha agradat a
l’àrbitre, que li ha mostrat la segona targeta groga i que, per tant, es perdrà el pròxim partit.
Mentrestant, al terreny de joc, calia rematar la feina; i no hi havia marge per l’error.
I la insistència ha obtingut resultat al minut 77. Dani Molina posava un xut des de la frontal que batia el
porter dels grocs, i sentenciava el partit amb el tercer gol per La Pobla. Sense afluixar i conscients de la
importància de mantenir el marcador de cara, els darrers minuts han estat intensos. I tant Alavedra
com Avilés, han acabat veient sengles targetes grogues. Un mal menor tenint en compte la recompensa
que suposava la victòria.

Al final del partit, Adolfo Baines ha agraït l’esforç dels seus jugadors i assegurava: ‘en la segona part hem
trobat l’encaix necessari entre els nostres jugadors diferencials; hem aconseguit més control de joc i
opcions de transició. Avui l’equip m’ha encantat.’ El míster també ha volgut destacar que ‘malgrat les
baixes importants que teníem, hem donat minuts a jugadors no habituals. I ells també han estat a l’altura.
Això indica l’alta competència interna en l’equip; un fet que sense cap mena de dubtes, ens afavoreix a
tots.’

En aquest aspecte, les novetats més rellevants han estat la primera presa de contacte en partit oficial
de dos jugadors. D’una banda, d’un dels fitxatges d’hivern de la Pobla, Arnau Mirambel; i de l’altra, el juvenil pobletà, Kim Lorca. Ambdós han pogut disputar els seus primers 10 minuts amb la samarreta grana del primer equip, abans del xiulet final.

La Pobla anota un nou triomf a casa amb una victòria fantàstica, la tercera consecutiva en aquesta bona ratxa Així doncs, el filial del Nàstic es col·loca 11è a la taula, a només 1 punt del FC Vilafranca: el seu proper rival. En roda de premsa i eludint a la classificació, Baines reconeixia que ‘volem i necessitem més. Volem continuar conreant i seguir creixent, ja que és l’única manera de sortir d’aquesta zona taronja on encara ens trobem.’ Però també és innegable que tant ell, l’staff, la directiva, l’afició i els mateixos jugadors, estaven contents i satisfets del rendiment i del joc exhibit aquest diumenge al Municipal.
Dilluns començaran a treballar de valent amb el focus posat en la propera jornada. ‘Si el Castelldefels no era un equip fàcil, el Vilafranca tampoc ho serà. A vegades, són els detalls els que inclinen la balança. I per això hi anirem amb la humilitat que ens caracteritza i que no podem perdre mai. Però també amb la confiança ferma de poder fer front a qualsevol rival’, sentenciava l’entrenador grana.